Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2016 7:14:25 - RadekVT

Juncker a diktator Orban

Na internetu uz delsi dobu je mozne videt video se zjevne opilym Junckerem jak ponizuje predstavitele jednotlivých státu jejich fackovanim. Neni uz tento samotny fakt dostatecny argument pro jeho okamzite odvolan?Pana Orbana dokonce nazve ditatorem. Jestli si tohle dovoli pred medii na oficialnim setkani, co se tedy deje v zaulisí?
O jeho diplomatickych schopnostech nelze pochybovat, protoze zjevne zadne nema,coz predvedl mnohokrat. Jak je tedy mozne, ze je stale na svem miste?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2016 19:32:59 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, 
k Junckerovi Vám můžu říci to, co už jsem říkal v odpovědi na jeden z předchozích dotazů, které jsem obdržel. V Evropském parlamentu jsem členem Evropské lidové strany, která získala nejvíce míst ve volbách a její lídr Jean Claude Juncker se stal předsedou komise. Osobně jsem při jeho výběru nebyl. Proto se nyní maximálně snažím, aby po příštích volbách do Evropského parlamentu přišel někdo nový a mladý, který bude méně zasažen předchozími rozhodnutími.
A proč jsem v nezávazném stanovisku Evropského parlamentu nehlasoval pro odvolání JCJ (a ani nyní se nestavím za odvolání)? Protože 
a. respektoval přání Camerona a před referendem se k Brexitu nevyjadřovalb. podle analýz britského referenda se lidé více rozhodovali podle toho, co jim populisté slibovali (např. zastavení migrace, jak podle toho, kdo je v čele Evropské komise)
c. pokud chcete s někým něco domluvit, nemůžete ho jeden den vyzývat k odstoupení a druhý den s ním hovořit, jako by se nic nedělo. Tak to v politice prostě nefunguje.
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/dalnice-budou-cesko-se-s-bruselem-dohodlo-na-reseni-potizi-s-eia-1305365
Osobně jsem začal pracovat na reformě EU. Pevně věřím, že se nám podaří.
S pozdravemTomáš Zdechovský