RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2016 10:32:24 - Morávek

Proč jste přistoupil na vydírání?

Proč jste podpořil povinné rozmísťování migrantů a systém finančních odměn a trestů podle toho, jak státy naplňují kvóty? Kolik nás to bude stát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 22:11:51 - RNDr. Luděk Niedermayer
 Dobrý den, pane Morávku,  pro povinné rozmisťování migrantů jsem v předkládaných zprávách obvykle nehlasoval, preferoval bych dobrovolnou a odpovědnou dohodu leaderů zemí, jak se ke krizi postavit. Přijaté kvóty, které jsou ad hoc řešením, byly dohodnuty na úrovni ministrů vnitra zemí.   

Řešení migrační krize není jen o kvótách, jak to často prezentují česká média. Jde o komplexní problém, který potřebuje komplexní a holistické řešení.  A evropské instituce přicházejí s řadou důležitých opatřeních, které pomohou migrační vlnu korigovat, tak aby nebyl azyl v zemích EU zneužíván nikým, kdo jí nepotřebuje, ale zároveň zabezpečil důstojný život, těm, kteří mají na azyl právo. Z tohoto důvodu jsem v minulosti podpořil různé legislativní i nelegislativní návrhy týkající se migrace. Domývám se, že všechny členské státy Evropské unie, které benefitují z členství, by také měli odpovědně a rovným dílem přistupovat k problémům, kterým Unie čelí.

Ohledně nákladů na přijímané uprchlíky (dohoda nám ukládá přijmout řádově 2000 oprávněných žadatelů o azyl)  je užitečné pohlédnout do statistik. Podle Českého statistického úřadu je v České republice již mnoho let mezi 400 - 450 000 cizinců. V roce 2001 žádalo o mezinárodní ochranu přes 18 000 lidí vis zde.  Z těchto statistik uvidíte, že naše země v minulosti poskytovala trvalé či dočasné útočiště tisícům lidí. V případě, kdy dobře zvládneme začlenění těchto lidí, nebudou pro společnost nákladem, ale naopak přínosem. Stejně tak jako se to stalo s desítkami tisíc lidí původem třeba z Ukrajiny nebo Asie, kteří u nás nový život našli.

 Se srdečným pozdravem,

Luděk Niedermayer