ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2016 7:56:02 - křišťálová koule

NATO a Chilcotova zpráva

Dobrý den, pane senátore. Co říkáte na neustállou masáž o ruské hrozbě, zvlášť pokud ji srovnáte s masáží před invazí do Iráku ( ale i s jinými masážemi). Po letech se řekne "Sorry, ona hrozba byla vylhaná, byl to omyl". Mrtvým to život nevrátí, škody nenapraví a přestože o účelových lžích mnozí věděli, zodpovědnost nikde žádná.Nenahání Vám to strach?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2016 15:14:39 - Jan Veleba

 Co na to říkám? Velmi silně mně to připomíná dobu před cirka čtyřiceti lety, kdy do nás bylo stejně intenzívně nalejvány dezinformace o amerických imperialistech a jejich ohrožování světového míru. Tedy nic nového pod sluncem, jenom světové strany se otočily a metody zůstávají stejné s jedním podstatným rozdílem. Tenkrát byl bipolární svět a proti sobě stály dva bloky. Jeden vedl Washington a druhý Moskva. Byly vyrovnané a pokud někdo z politických a vojenských lídrů měl chuť vytáhnout do války, tak si ji musel nechat zajít. Dnes je svět jiný, je, zatím, monopolární pod hegemonií Washingtonu a z toho pramení válečná dobrodružství, jako například Irák, Libye a další. A to přináší rozvrat, chaos a pohyb milionů lidí.

Ruská hrozba podle mne neexistuje, je vymyšlená a jde tu o oslabení Putina. Ten totiž je schopen postavit Rusko na nohy a to vadí. Když byl u moci Jelcin, který vedl Rusko do chaosu a ekonomického kolapsu, tak byl klid a naopak byl vítán.

Jinak strach mně tato situace nenahání. Je to psychologická válka, ale její autoři podceňují jednu skutečnost - lidé si mohou opatřit, na rozdíl od dřívější doby, více objektivních informací. To je zkrátka fakt a v tomto kontextu je ona masáž dokonce pro její autory kontraproduktivní.