ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2016 12:02:57 - V.Spurný

politická kultura

Nemyslíte, že lidé už mají toho věčného dohadování, urážení a podpásovek v politice dost? Že uspěje ta strana, která bude ochotna jednat se všemi a tím zajistit, že se věci změní na další období než je jejich mandát? Když se mezi sebou budete titulovat blbci a podobně, myslíte, že to povede k něčemu dobrému? Se pak nemůžeme divit, že vaše schůze jsou takové komedie a frašky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2016 14:24:38 - Jan Veleba

 Děkuji pane Spurný za tuto otázku. Rád bych Vám odpověděl, že taková strana uspěje a že se věci změní, ale nebylo by to ode mne, když teď znám velkou politiku zblízka, poctivé. Aby se změnily současné pokleslé způsoby politického boje, které vypracoval téměř do "dokonalosti" zejména pan Kalousek, tak to by bylo možné jenom dvojím způsobem. Ten první a nejjednodušší, změnit volební zákon a ustanovit většinový volební systém. To znamená vítěz bere vše a vládne sám a je také sám zodpovědný za své výsledky vládnutí. Druhý způsob tu už jednou byl a sice opoziční smlouva, kterou uzavřeli Klaus se Zemanem. Obávám se, že ani jedno ani druhé se nestane a ač s Vašim názorem souhlasím, tak nevidím žádné řešení. Bohužel.

Jinak zřejmě máte na mysli schůze v Poslanecké sněmovně. V Senátu je situace nesrovnatelně lepší a urážky jsou absolutní výjimkou.