ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2016 22:25:05 - tomas moukes

Babišova řepka způsobuje nedostatek vody

Krajina prý špatně zadržuje vodu kvůli kukuřici a řepce. Řepka je tu pěstována uměle kvůli babišově zákonu na míru. Jak vážný je nedostatek vody do budoucna?Budou tu za 30 let lidi umírat žízní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2016 23:13:25 - Jan Veleba

 Vidím to trochu jinak. Velký podíl ploch kukuřice, řepky a hlavně obilí, které jste pominul je způsoben dlouholetým nekompetentním řízením resortu zemědělství a nezájmem mnoha našich vlád. Současné složení polních kultur je jenom důsledkem.

V českém zemědělství se stalo to, že se drastickým způsobem zredukovaly stavy chovaných hospodářských zvířat a to mělo neblahé následky na krajinu, z níž zmizelo půl milionu hektarů krmných pícnin (jetele, vojtěšky, jetelotrávy) a jejich místo zaujalo obilí, řepka a kukuřice. Před 20 lety byl v průměru každý třetí hektar oset pícninami, dnes to je každý šestý. Takže žádný Babiš, ale letité diletantství zodpovědných ministrů zemědělství a vlád.

Na svém facebooku mám k řepce natočené video, na které jsem obdržel velké množství reakcí a proto jsem se rozhodl napsát k tomuto problému podrobný článek, který o víkendu zveřejním i zde. Jinak teď bych ukončil svoji odpověď informací, že řepka olejka je, na rozdíl od obilí a kukuřice, zúrodňující plodina půdy.