Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2016 14:16:43 - kavaz

Nytrová a ČSSD

Co říkáte na hysterii, kolem výroku Nytrové na adresu homosexuálů? Podle mě ta paní, neví co říká, ale vylučovat ji kvůli názoru ze strany? Je to v ČSSD normální? Vysvětlovalo by to, proč jste tak nejednotní.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 15:35:40 - Mgr. Dana Váhalová

Souhlasím s Vámi, že kolem vystoupení  poslankyně P.Nytrové se strhla  místy až nepřiměřená  hysterie. Je potřeba vycházet z toho co skutečně řekla a ne z různých interpretací.

  Co skutečně ve Sněmovně řekla :

"Rizikové faktory života dětí v homosexuálních rodinách, které mohou být vystaveny, dětí vychovávaných homosexuálními páry – je tam vysoká promiskuita, vysoký výskyt pohlavních a jiných chorob, nadprůměrný sklon k alkoholu a drogám ve srovnání s heterosexuální společností, vyšší míra výskytu duševních a mentálních poruch, výrazně kratší věk dožití, výrazně vyšší výskyt násilného chování u homosexuálů."

 Omlouvat se nechce z důvodu, že citovala zpracované zahraniční studie na toto téma , ale  bohužel  je specifikovat nedokázala.

Uznala však , že použila nevhodnou argumentaci a uvedla :

,,Já se nemám za co omlouvat. Já jsem neřekla, že homosexuál je pedofil. Jestli si to takhle někteří homosexuálové vyložili, já se jim omlouvám. Opravdu se jim velmi omlouvám."

ČSSD ji nevyzvala   k vystoupení ze strany. Každý má právo na svůj názor i když to nemusí být oficiální názor  všech členů strany. Prezentace názorů by však měla být uvážlivá a korektní. To by ostatně mělo platit pro všechny.