PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2016 16:49:33 - tomas moukes

Proč už se zase cenzuruje Foglar?

Za nacismu a komunismu byl Foglar zakázán, protože ideologicky nevyhovoval. To už dneska zase platí - v jeho knížce Dobrodružství v zemi nikoho bylo v novém vydání slovo cikán změněno na rom. Přitom je mimo argumentace , že se jim dnes říká jinak. Prostě snad ta knížka odráží nějakou dobu, je to tam tak napsaný, tak proč to měnit?
Jinak celkově jsou tam cikáni popisováni negativně - jeden je zloděj a zrádce, další jsou v bandě, která vykrádá obchody a terorizuje město, cikánský dům má v knize přezdívku Křiklárna atd. Dneska by se na něj nepochybně sesypala hromada fašistických lidskoprávních organizací typu hate free, podali by na něho TO z podněcování k nenávisti a vůbec by se mu snažili zakázat činnost. Už jen čekám, kdy tu knihu zakážou. Prostě zase žijeme v podobné "svobodě" jako byla za komunismu a nacismu. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 22:42:14 - PhDr. Zdeněk Soukup
Přiznám se, že jsem si toho nevšiml. Foglarovky jsem měl rád. Za mého mládí nevycházely, ale měl jsem je po tátovi. Nejraději jsem měl Hoši od Bobří řeky a Tábor smůly. Ale už je to dávno, co jsem je měl v ruce. K označení cikán, Rom ... Nějak bych na tom nebazíroval. Ovšem připouštím, že tak zvaná korektní politika v podání našich milých multikulturalistů  = CENZURA.  Jestli sledujete můj profil, tak s tím docela zápasím. V současné době mně třeba nenechávají v klidu signály, že ministerstvo spravedlnosti připravuje po vzoru západoevropských zemí zákonnou normu, postihující "hate speech". Tedy něco jako náhubkový zákon. Budu samozřejmě proti jeho přijetí.