PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2016 17:00:17 - tomas moukes

Už jste někdy viděl romského bezdomovce?

Dobře, nemůžete za to, že se někdo rozhodne žít na ulici, já Vám to nevyčítám. Ale hodně lidí se tam dostane ne svojí vinou. To je ale jiné téma.
Chtěl jsem ale napsat, že to ,že jsou romové zvýhodnováni, je prakticky veřejné tajemství. Samozřejmě to ale nikdo neřeší, protože by se na něho vrhly neziskovky a zničily by mu život, možná by se mu stala i nějaká automobilová "nehoda". Koneckoneců to bylo i v tv :Nedávno byla na nově reportáž ve Výměně manželek, jak osmičlenná romská rodina, kde nikdo nikdy nepracoval, bere na dávkách 40 000/ měsíčně, přičemž 15 000 dostávají podle nějaké "dávky dle situace ", kterou jim uředník přidělí dle svého uvažení. Zatímco na čt v pořadu Krotitelé dluhů třeba byl bílý nemocný otec s malým synem, kteří dohromady brali snad 6000/ měsíčně a na uřadě jim řekli, že jim víc dát nemůžou. Takže jasná diskriminace. Hlavně je špatně nastavený systém dávek. A Vy jako člen Výboru pro soc. pol. jste mohl za tři roky navrhnout změnu zákona, aby dávky byly více fér

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 22:13:10 - PhDr. Zdeněk Soukup

Máte pravdu. Sociální dávky a dávky státní sociální podpory  jsou v mnoha případech zneužívány. S kolegyní Radkou Maxovou jsme se rozhodli během parlamentních prázdnin udělat revizi všech dávek. Chceme podmínit jejich vyplácení třeba tím, že příjemce neodmítne nabídku stálého zaměstnání, nebo se alespoň účastní veřejně prospěšných prací, anebo veřejné služby. Přemýšlíme také jak motivovat k vyšší porodnosti rodiny, které skýtají záruku dobrého příkladu a pozitivního modelu pro děti. Prostě tím, že pracují. Na to je jednoduchý způsob - nevyplácet přídavky na děti přímo, ale daňovým zvýhodněním. Pokusíme se něco v tom smyslu do konce volebního období prosadit.