PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2016 22:59:11 - tomas moukes

Proč už se zase cenzuruje Foglar 2?

1)Pokud jste skutečný bojovník za lidská práva, tak co tak navrhnout zrušení gumových paragrafů na nepohodlné osoby 355 a 356 o hanobení a podněcování k nenávisti?Na případy nabadající k násilí, vraždě apod. už tu je paragraf 364 podněcování k trestnému činu.
2)Co ta německá firma norma, co prý vyhodila čechy a nasadila do firmy muslimy?Jak to pokročilo za ten měsíc?
3)Perlička na závěr - ta foglarovka o cikánech vyšla roku 1969 - tedy sice v době uvolnění režimu, ale přeci jen pořád za tuhého komunismu. Tenkrát byla svoboda slova ohledně menšin na mnohem vyšší urovni než dnes. Smutné, nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2016 4:40:48 - PhDr. Zdeněk Soukup
Na paragrafy 355 a 356 jsem so dovolával, když jsem v interpelaci na ministra Hermanna navrhoval zrušit registraci Ústředí muslimských obcí pro nenávistná a návodná vyjádření jejího předáků. Marně, Nevadí mi jejich existence, ale selektivní a účelové použití. Nová norma proti tak zvané "hate speech" je tedy nejen nadbytečná, ale jako sláma z bot z ní vyčnívají politické záměry. Problematikou z otázky č. 2 jsem se nezabýval. Snad pro to slůvko "prý". Otázka č. 3 vlastně ani otázkou není. Je to spíš konstatování, jehož smysl sdílím. Ale to je tak všechno, co mohu dělat. Editorům knihy by se asi těžko prokazoval nějaký zlý úmysl nahrazením slova cikán za slovo Rom. Těžko by se jim prokazoval zlý úmysl také nezařazením knihy do aktuálního edičního plánu.