Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2016 10:46:08 - nwo

Noví členové v EU

Dobrý den pane poslanče, z Vašeho vyjádření jsem pochopil, že nemáte problém ohledně přijeťí nových států do EU i když se jedná převážně o muslimské státy, nebo se mýlím? Třeba Vámi hodně propíraný prezident Putin otevřel svého časy největší mešitu v Evropě, Rusko je ale poměrně jinde nežli my, etnikum je tam po staletí různorodé. U nás si myslím, že je něco podobného nepřípustné. Budu se opakovat, podpora pedofilie, zoofilie, mnohoženství atd. Skutečně jsou tyto deviace pro Vás navíc jako pro křesťana kompatibilní s naši kulturou? Povolil by jste v ČR veřejnou propagaci Hitlera popř. Stalina? Prorok Mohamed byl vrah a deviantní pedofil, ale to Vy samosebou víte. D. Střítezský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2016 12:52:19 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, jako demokrat ctít právo jakéhokoliv národa se svobodně vyjádřit i o vstupu do EU či NATO. A to za podmínky, že tento stát splňuje všechny podmínky svého budoucího členství. A opravdu nerozlišuji, zda se jedná o katolickou, protestantskou či islámskou zemi. A také bych si nedovolil srovnávat učení proroka Mohameda s Hitlerem či Stalinem. Jako katolík a člověk, který se laicky zajímá o historii, vím přesně, že je třeba věci posuzovat v historických souvislostech a pokud možno, se vyvarovat chyb z minulosti. Ve Francii žijí miliony muslimů s francouzským občanstvím, v Německu žije milion Turků, taktéž muslimů. Totéž je v Belgii, Holandsku a dalších evropských zemích. V Londýně si za starostu zvolili také muslima. OPravdu se domníváte, že máte správné a relevatní informace. Já se obávám, že jste se stal zajatcem dezinformací, které někdo záměrně šíří éterem. A i pro mě platí, že příchozí, a opět zdůrazňuji, že to nemusí být pouze muslim, budhista či katolík, musí respektovat naše kulturní a společenské hodnoty, které jsou zakotveny v českém či evropském právním řádu. Od toho máme represivní orgány, aby tohle vyžadovaly. A pokud nebudou, pak je tady institut vyhoštění či jiné možnosti, které nám dává platná azylová legislativa či naše zákony. Ale předem zpochybňovat Listinu základních práv a svobod, která je nedílnou součástí platné Ústavy ČR, já jako demokrat nebudu.