Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2016 21:21:44 - tomas moukes

Čí zájmy hájíte 2?

Tak je to dvojsečné - pro někoho je to dobře, že bude mít volno ve svátek a čas na rodinu a chápu, že vyjednávací podmínky nejsou dobré a často ty supermarkety porušují zákoník práce a kdo si stěžuje, tak ten jde. Někdo ale rodinu nemá a práce ve svátek mu vyhovuje.
Mohl se třeba zákonem zvýšit příplatek za práci ve svátek, aby o to zaměstananci měli vyšší zájem - a ti, co by byli radši s rodinou, by si rádi vyměnili směny s těmi, kteří by ve svátek rádi pracovali za víc peněz.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2016 8:22:35 - Ing. Antonín Seďa
 To sice mohli, ale prakticky jsem nezaznamenal jediný případ, který popisujete. To, že prodavačky či prodavači jsou nedostatkovým zbožím a přitom je přes 400 000 nezaměstnaných, svědčí o tom, že to opravdu není atraktivní povolání. Firmy to řeší náborem brigádníků či pracovníků přes pracovní agentury, ale jak víte, i tam se lidé moc nehrnou, protože ve své podstatě mají horší platy i pracovní podmínky. A když dojde na svátek, pak zbydou pouze zaměstnanci, kteří to odskáčou. Oosbně jsem přesvědčen, že čtyři svátky nikoho nezabije a zaměstnaným matkám to alespoň trochu pomůže. Ale souhlasím, že nikdy nic není stoprocentně spravedlivé a že se mohou najít zaměstnanci, kterým to nemusí vyhovovat. Ale takový je život, protože naštěstí nejsme všichni stejní, ani nemáme na rozličné věci shodné názory. Názorová pluralita posouvá společnost dopředu.