Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2016 8:22:04 - Miloš Kopecký

Žádná radikalizace v islámu není, jen dobrovolnost a oddanost umřít ve jménu Islámu

Dobrý den,
co mají všichni teroristé společného? Jsou vyznavači islámu - to nelze popřít.
To jsou všichni. A teď mi řekněte, zda se dá někdo zradikalizovat pokud nechce? Můžu vás zradikalizovat, aby jste vjel náklaďákem do ulice a zabíjel? Řekněte si, proč bych to dělal, že. Ale v islámu, jste blíže k Alláhovi, což je váš cíl víry a nejlépe ublížit, co nejvíce nevěřícím a k tomu na vás čekají ještě panny. Co na vás čeká u hinduistů, budhistů,křesťanů ?Ti nic nenabízí? Lidé, kteří v tuto víru věří, je nemusíte přesvědčovat, udělají to dobrovolně, v tom je ten problém. Víte, že každý třetí ve statistice (islámský věřící v Evropě) by pro víru zabíjel? A to tu je v Evropě min. 55 mil. islámských věřících. Víte, v čem je problém? Že není politicky korektní říci, že je to jejich vírou. Vzdělání v tom nehraje roli, pohlaví také ne, věk už vůbec ne - jedině oddanost a dobrovolnost, žádná radikalizace. Vždyť kolik holek jelo dobrovolně za džihádisty ? Musel je snad někdo zradikalizovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2016 8:43:18 - Ing. Antonín Seďa
 JIž v první větě nemluvíte pravdu. Teroristických organizací je po světě i v Evropě řada a ne všechny jsou na bázi radikálního islamismu. To přece musíte vědět a nešířit tyto dezinformace. Tak jako skutečnost, že ve druhé světové válce japonští letci - kamikadze, také měli posmrtný ráj s pannami apod. A to opravdu nejsou islamisté. Prosím rozlišujte radikální islamismus a islám jako náboženství. A trochu se vraťte do historie a posuzujte celý vývoj v muslimském světě na základě historických událostí. To vám pak může otevřít oči. Já osobně jsem přesvědčen, žedaleko větší nebezpečí pro Evropu představují populisté a radikálové, kteří občanům nabízejí jednoduché recepty. Ty ovšem končí omezováním svobody a demokracie, až po vyhlazovací tábory. Prostě jakýkoliv radikalismus či fanatismus je velmi nebezpečný. Ale souhlasím s vámi, že poslední teroristické útoky souvisejí s radikálním islamismem, zejména s vazbami na ISIL. A to se prosím týká nejen západních Evropských zemí, ale i třeba Izraele či zejména Turecka. V historii existovali a existují náboženští fanatici s extrémistickým chováním, kteří jsou hinduisté, křesťané či Židé. Na tohle prosím nezapomínejte, když chcete paušalizovat. Takto naopak nahráváte extremistům a teroristům. Pro ně je důležité šíření strachu, nenávisti a podněcování k náboženské nesnášenlivosti. To pak opět radikalizuje společnost. Ale souhlasím, že pro každou radikalizaci musí existovat důvody. V tom máte pravdu.