PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.07.2016 11:23:05 - Alena Klečková

Naše nafta v Německu

ČT přinesla zprávu,že nám bude vrácena naše státní nafta uskladněná v Německu u firmy,která krachuje.Tak jsem to pochopila.Jenomže je problém s vlakovou vlečkou,která se napřed musí opravit /ne na naše náklady/,ale oprava bude trvat dlouho a jsou obavy,aby nafta neztrácela na kvalitě,když je dlouho uskladněná.Ta správa na mě dělá dojem,že nikdo nepočítal s tím,že se nafta bude odvážet,prostě se tam nechá zkazit!? Nefungující vlečka,asi zcela nefunguje ani to uskladnění,přece se ta nafta musí nějak obnovovat nebo tak něco.Buď ČT přinesla nekvalitní zprávu anebo s návratem nafty nikdo nepočítal.Co si o tom myslíte,rozumíte tomu? Děkuji za odpověď a přeju dobrý den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2016 21:14:47 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Předstírat, že se vyznám v tom, jak dlouho vydrží použitelná nafta, nehodlám. Je-li snad dokonce „po expiraci“, byl by to ještě obludnější důkaz, který stát je skutečně „nejhorší hospodář“. Ten, co tu byl do zvonkohry klíčů, se o strategické zásoby staral pečlivě sám a nezadával to obskurním firmám, tím spíš ne v zahraničí. Máme-li si dokonce na vlastní náklady opravit i německou železniční vlečku, je to i fortissimo árie „omezené suverenity“.