Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2016 13:46:15 - J.Stamberk

Ťok

Proč si premiér nedupne a nepožaduje výměnu ťoka za někoho schopnějšího? A troufnul byste si na ministra dopravy vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2016 9:26:05 - Jan Birke
Výměna ministra v koaliční vládě je vždy plně v rukou předsedy strany, která má dané ministerstvo v kompetenci. V tomto případě tedy v rukách pana Babiše. Podle mého názoru není pan ministr Ťok dobrým ministrem dopravy a zásadní úkoly, se kterými přišel do funkce, nedokázal naplnit. Na tuto skutečnost hnutí ANO trvale upozorňujeme, ale pan Babiš nekoná.

Tady je důležité připomenout, že personální politika hnutí ANO, a tedy především pana předsedy Babiše, je, mírně řečeno, neúspěšná. Výměna dalšího ministra, na ministerstvu dopravy již druhého, by nemohoucnost hnutí ANO v tom najít kvalitní lidi ještě více obnažila. Do jisté míry tedy chápu pana Babiše, že se do výměny pana Ťoka příliš nehrne. Bohužel to znamená, že se problémy neřeší, ale kumulují – ke škodě České republiky a jejích občanů. Zároveň ale musím přiznat, že výměna ministra by v této chvíli zřejmě nic zásadního nepřinesla. Do voleb již mnoho času nezbývá a k tomu, aby se stávající problémy alespoň začaly řešit, je velmi málo času.   

Co se týká toho, zda si troufám na ministra dopravy: v této chvíli to není aktuální a moje úkoly nyní leží především s Náchodě, kde mám tu čest starostovat.