Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2016 15:10:06 - novákk

Společná azylová politika EU

Dobrý den, zajímalo by mě vaše hodnocení současného stavu společná azylová politiky EU návrhy, co by se podle vás dalo zlepšit. k Děkuji, že se dotazům nás obyčejných lidí věnujete. Novák

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2016 17:02:06 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Nováku,děkuji za Váš dotaz. Určitě existují věci, které považuji za krok správným směrem, nicméně je asi každému jasné, že je stále mnoho co zlepšovat. Uzavření dohody s Tureckem nepochybně pomohlo výrazně snížit počet žadatelů o azyl. Další budoucnost trvání a realizace této dohody je ale opravdu nejistá. 
Pokud jde o iniciativu EU jako celku, uvítal jsem např. zřízení jednotné pohraniční stráže, které má pomoci zlepšit ostrahu námořní hranice EU a lépe bojovat s pašeráky.  V každém případě ale řešení migrační krize na evropské úrovni pomocí pomocí kvót na přerozdělení žadatelů o azyl. Je to řešení, které se ukázalo jako neúčinné, protože počet přerozdělených lidí byl velice nízký.  
Důležité je i zajištění vymahatelnosti práva. Řada je teď i na samotných členských zemích, aby dokázaly účinně navracet odmítnuté žadatele o azyl.  
S pozdravemTomáš Zdechovský