Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2016 18:56:35 - nejsem xenofob

jak to vlastně EU myslí s migranty?

Pokud to bylo ve prospěch migrantů, unijní pravidla neplatily což se týče požádání o azyl. To bylo loni. A letos,k nelibosti mnoha lidí,vozí lodě doktorů bez hranic migranty ve velkém do itálie a místo toho aby se nyní pravidla což se tíče zachránění tonoucích v evropských vodách a jsou přiveženi do evropy nedodržela,tak se naopak na ně vymlouvá i přesto,že jsou to nelegální cestující směr evropa. Může mi někdo vysvětlit,proč je jen nenaloží zpět do člunů a nepošlou zpět ke břehům odkud vypluli? Zde nelze mít názor jinej,než že přivést jich sem co nejvíc je primární cíl EU. Za celou dobu co je krize jsem od EU neslyšel jejinej jinej názor než přerozdělovat přerozdělovat a přerozdělovat,co si má jiného člověk myslet,než že evropští lídři zradily své občany!!!!!!!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2016 17:51:58 - Ing. Antonín Seďa
 Rozdělil bych postoje EU na dvě části. Tou první je postoj EU k migraci obecně, v rámci dublinských dohod. Zde souhlasím, že EK a zejména Německo udělalo mnoho chyb. Nechci tvrdit zda záměrně či z neznalosti, ale pravdou je, že tato země každoročně přijímá přes 200 000 migrantů, jako levnou pracovní sílu. Tato politika neo liberalismu je veskrze chybná a ukazuje se, že ohrožuje bezpečnost občanů. Druhou věcí je snaha EU o zajištění neprůchodnosti vnějších hranic, ať již přes posílení agentury Frontex či vytvoření pohraniční stráže. Na Vaši otázku, proč nevracíme uprchlíky zpět odkud vypluly je jednoduchá odpověď. Prostě to nejde, protože nikdo neví odkud vlastně vypluly a země, odkud vypluly (předpokládáme Libyi, Maroko, Tunis) vyhrožují potopením lodí, které se dostanou na území těchto států a zároveň nechtějí podepsat s EU podobnou dohodu, jako ji máme s Tureckem. Otázka zrady evropských lídrů je spíše paušalizace, protože jedna věc je EK a tady s vámi souhlasím, druhou věcí je Rada EU, zstoupená reprezentanty, povětšinou premiéry, jednotlivých členských zemí. Připomenu dlouhodobé stanovisko naší vlády i Visegradské čtyřky proti kvótám a povinnému přerozdělování. Tohle není zrada občanů, ale logické uzažování s ohledem na bezpečnost občanů a země.