Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2016 14:06:04 - Docent

Turecko a Sýrie

Dobrý den pane poslanče, zajímal by mě Váš komentář (názor) na to co se aktuálně děje v Turecku - kromě skutečných vojenských pučistů, tu máme podrobné seznamy soudců, učitelů, novinářů a politiků co mají jin názor než Erdogan. Připomíná mi to Stalinské čistky. Budou hromadné popravy? Jak myslíte, že to celé dopadne? Každý kdo používá chladnou hlavu musí vidět , že Turecko nemá v EU ani Nato co dělat! Druhá otázka se týká Sýrie. Viděl jste pane poslanče jak západem podporování umírnění teroristé uřízli hlavu klukovi, kterému nemůže být víc než 13? Stalo se v Aleppu v místech kde žádný IS neoperuje. Včera o tom informali alternativní a i překvapivě i některá mainstream média. V čem je Konkrétně horší syrský prezident ve srovnání s Erdoganem či saudy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2016 20:52:30 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,pane docente, myslím, že každému je jasné, že Turecko nyní směřuje mílovými kroky k diktatuře. Vždy jsem se z mnoha důvodů stavěl stavěl proti vstupu Turecka do EU. Myslím, že nynější chování prezidenta Erdogana Turecku definitivně zavřelo dveře do Evropy. Země, která pronásleduje jinak smýšlející lidi, a porušuje tak lidská práva, nemá v EU místo.Se Sýrií je to složité. Za důležitější než srovnávání těžko srovnatelných osobností Asada, Erdogana a Saúdů považuji srovnání válčících stran v Sýrii.  Je zde prakticky nemožné říci, že některá z válčících stran je "lepší." Nicméně jedna věc je jasná. Rozhodně nemám žádné iluze o tom, že by příslušníci tzv. umírněné opozice byli těmi "hodnými." Vámi zmíněné uříznutí hlavy nezletilému klukovi jen potvrzuje má slova.
S pozdravemTomáš Zdechovský