Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2016 11:12:11 - Marketa Jandísková

Po rozpadu NATO

Dobrý den,
jaké jsou přesné kroky v přípaě, že NATO zanikne. Pan Stropnický nemá nic připraveného. Tak se ptám, zda herec je na tuto pozici vhodný. bude povinná služba, jsou na to kasárny připravené. Máme na to dost objektů? A co když uzavřou okolní státy hranice, jsme schopný je uzavřít také? A na trvalo? A nebo pak zjistíme, že nemáme dostatek policistů, že objekty jsou prodané a že musíme vystavět nové atd.... Proč to vláda neřeší a řeší se homosexuálové???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2016 11:25:41 - Ing. Antonín Seďa
Předně chi ujistit, že rozpad NATO nebude, i když připouštím, že řada i našich občanů by si to přálo. Proto také nikdo tuto záležitost neřeší a pan ministr Stropnický má na práci řešení množství problémů v naší armádě, které se zde nakupily a které doposud nikdo neřešil. A já nebudu komentovat nominaci našeho koaličního partnera na post ministra obrany. Pouze vyjádřím podiv, že jej zastává člověk, který s obranou či bezpečností neměl nikdy co dočinění. Ohledně položeného dotazu na teoretickou možnost vystoupení z NATO či rozpadu Aliance řeknu svůj názor, jak by bylo nutno zajistit obranyschopnost ČR. Za prvé by bylo nutno značně posílit výdaje na kapitolu 307, a to ze současných 48 miliard minimálně na 100 miliard ročně. Za druhé by bylo nutno zavést povinnou, možná že zkrácenou na rok, vojenskou službu, a to by sebou vyžadovalo nové prostory, techniku a vybavení. Protože v současné době je armáda dimenzovaná do 30 000 profesionálních vojáků. Ale i přes tuto hodnotu postrádáme logistické vybavení, nedostatek výstroje a výzbroje. Uzavření hranic není věcí armády, ale jak jste správně řekla policie ČR respektive pohraniční stráže, kterou nemáme. Takže by se musela zřídit a po přechodnou dobu by si to vyžádalo povolání armády. Tady chi ovšem upozornit, že by se jednalo pouze o strážní službu, která ve svém početním obsazení není schopna zajistit neprůchodnost hranic. To mimochodem nebyla schopna zajistit ani československá armáda před listopadem 1989, proto byly hranice obehnány plotem či střeženými plochami. Ale i tato opatření by si vyžádaly peníze. Závěrem chci upozornit, že i přes tato přijatá oipatření a nyvýšení financí by ČR neměla schopnosti odolat útokům nepřítele. Například by postrádala schopnost protiraketové obrany a částečně i protivzdušné obrany apod.