Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2016 14:40:26 - Tabáček

Každý pátý Rus uvažuje o emigraci

Píší o tom na novinkách. Můj dotaz. Máme se bát toho, že po imigrantech se Sýrie, budou přicházet ve velkém i z Ruska? Jak dlouho se podle vás tamní režim-Putin udrží ještě o moci? A myslíte, že pak čekají Rusko světlejší zítřky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 0:50:43 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.Bát se asi není ten správný výraz....být ve střehu před další migrační vlnou nejen z Afriky a Blízkého východu, ale i z Ukrajiny, eventuálně Ruska, je samozřejmě odpovědné, protože v současné době se asi může stát úplně všechno. Ne, že by mne taková představa nadchla, nicméně (a upřímně řečeno), je to pro mne mnohem přijatelnější představa než migrace lidí zprostředí Islámu.
Jak dlouho se režim prezidenta Putina, on sám, udrží? Nevím a neví to nikdo na světě, osobně si myslím, že to jak dlouho bude u moci, více než na čemkoli jiném závisí nejvíce na tom, zda se on sám dopustí nebo nedopustí nějaké fatální politické chyby. Nejsem Rus a v žádném případě nejsem žádný jeho obdivovatel, faktem ale asi je, že si jako prezident Ruské federace, jako Rus politicky pracující pro Rusko, nevede špatně. Jestli to je dobrá nebo špatná zpráva, to musí posoudit každý sám. Pokud bych to měl sám komentovat - dovolím si reagovat vyhýbavě - máme my, jako Západ, nějakou představu, co by celkem reálně mohlo nastat "po Putinovi"? Děsí mě totiž představa Ruska, vybaveného obrovským množstvím nukleárních zbraní a špičkových vojenských technologií, nastupujícího svou specifickou cestu dle např. aktuálního "tureckého" modelu. Děsí mne představa zhnědlého Ruska pod vedením nacionálních šílenců ze skupiny tzv. "siloviků"..... Takové Rusko bych skutečně za souseda mít nechtěl.  
Pro úplnost - v tomto kontextu a po zkušenostech s tzv. Arabským jarem, s Afganistánem, Irákem, Sýrií, Libyí atp. Rozhodně nemám ambici se nezván někam vlamovat se svými představami, co by měl někdo jiný dělat. Odmítám poučovat Rusy,stejně jako Saudy, Egypťany, Syřany jaký si mají ve své zemi dělat pořádek....je to navýsost jejich starost a jejich věc. Faktem je, že stejně tak ale nestojím o to, aby mi rusové nebo kdokoliv jiný, radili, nastolovali nebo měnili způsob života, jakým si tu my Češi v naší zemi nastavíme. 
Zda Rusko čekají světlé zítřky? Nevím, za mne - kéž by, pokud by totiž tomu tak bylo, pak bychom se Ruska (Ruska zahnaného do kouta jako raněné zvíře) nemuseli asi tolik obávat, jako je tomu v této době. Jistou úvahu v tomto směru jsem vyslovil viz.: http://www.parlamentnilisty.cz/profily-sprava/ProfileQuestionEdit.aspx?id=101710