ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2016 11:48:01 - Vizionář

Stará Evropa dávno skončila

Nevím, o jakém zbývajícím času píšete. Evropa,jak jsme ji znali, už taková nikdy nebude. Behěm dalších 50 let se obrátí významy západní a východní Evropy. Západní Evropa bude nebezpečným regionem. Anglie i Francie jsou ztracené země. Británie navíc urychlila svou zkázu Brexitem. Pokud vystěhuje obyvatele ze střední Evropy, islamizace británie nabere novou dynamiku. Škoda. Rád bych se zeptal, zda opravdu věříte v záchranu Staré Evropy ? Mohl byste popsat v kostce, jak by měla vypadat záchrana ? Neumím si představit. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2016 20:46:00 - Jan Veleba

 Já si myslím, že určitý čas zbývá vždy a to i po prohrané bitvě. Horší to je s prohranou válkou, ale i tam je čas, i když dlouhý, na nový boj - viz Německo. Nemyslím si, že Evropa se svými tradicemi, se svým ekonomickým a lidským potenciálem se jen tak poddá kultuře, která nemá daleko svými konkrétními projevy do středověku. To si nemyslím.

Jsem přesvědčen, že politici, kteří dnešní stav způsobili, Merkelová a spol., v nejbližších volbách skončí. Ty volby, v Německu a ve Francii budou příští rok. Merkelová i Hollande budou odstraněni a přijdou noví a takoví, kteří přestanou blouznit o multikulti a začnou konat. To bude záchrana a návrat kyvadla k podpoře naší civilizace.

Vedle toho je třeba vidět, že je zde rozsáhlé území, které není experimentem, tedy řízeným experimentem kancléřky zasaženo - Polsko, ČR, Slovensko, Maďarsko a které bude po odchodu Merkelové a spol. příkladem pro resuscitaci Evropy.

Závěrečná poznámka. Dějiny nelze zvrátit během řekněme pěti let bláboly "elit", sluníčkářů a podobných o multikulti. Společenské procesy jsou složitější a tendence návratu kyvadla je v podstatě přírodní zákon. A ten se začne naplňovat. Ale i když se tak stane, tak už to nikdy nebude do té původní polohy a bude zde element milionů lidí odlišné neintegrovatelné kultury, který budou muset noví politici co nejvíce utlumit.