Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2016 17:12:53 - 1 gedamken

pane Zdechovský

Omlouvám se za předchozí zkomolení jména a mrzí mne že jste vlastně neodpověděl, nebo jen poměrně vágně až plytce. Stěžejní otázkou bylo zdali máte nějaký návrh jak zajistit vymahatelnost práva v souvislosti s migrací. Samozřejmě legální ( skuteční uprchlíci ) a i nelegální imigrací. Jde totiž hlavně o politiky kteří zdá se zákony vypínají podle vlastních představ a potřeb a nahrazují je obecnou humanitou s prázdným obsahem. Zkusíte to znovu když už jsem tedy otázku rozšířil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2016 20:04:06 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,důležité jsou dvě věci. První z nich je ochrana vnější hranice EU, což je celoevropská záležitost. Zde se už v EP podařilo schválit zřízení pohraniční a pobřežní stráže, což považuji za veliký úspěch. Věřím, že zřízení této stráže výrazně pomůže např. potlačit pašeráctví a omezit nelegální vstup lidí na území EU. Z toho vyplývá, že jeden takový návrh se už podařilo v EP prosadit.
Druhou věcí je samotné zajištění vymahatelnosti práva v oblasti migrace na národní úrovni, což je samozřejmě doména národních států. V této záležitosti doporučuji obrátit se spíše na někoho, kdo má věc na starost přímo v Česku, tj. ministerstvo vnitra, či např. na některé z poslanců PSP ČR, kteří jsou členy výboru pro bezpečnost.  
S pozdravemTomáš Zdechovský