Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2016 13:47:02 - rene

Ruský doping

Myslíte, že se dočkáme sebereflexe, nebo je ti něco, co ruský režim nezná? Je nezpochybnitelné, že byl doping u sportovců řízen státně. A co je horší, doplatí na to i pár poctivých ruských sportovců. Jak dlouho lze chodit se džbánem pro vodu, než se ucho utrhne? A proč to Rusko vůbec dělá? Vždyť tím škodí sportu, ale hlavně sami sobě. Nebo jsou ruští sportovci tak neschopní, že by se bez pomoci neprosadili? Pochybuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 17:44:37 - Ing. Antonín Seďa
 Drogy i doping jsou smrt a to nejen pro sportovce. Je nutno si uvědomit ,že sport je často v područí ideologie či studené války. Úspěchy sportovců často zneužívají politici ke svým cílům .Pak je otázkou spíše pro sportovce,proč se tomu podvolí . Pokud se prokázal systematický a cílený doping s vědomím ruského olympijského výboru,pak je to obrovský problém . Ale já vidím problém v tom,že nelze postihovat kolektivní vinou .Ta může být velmi nespravedlivá vůči kdyby jen jednomu sportovci .Vždyť olympiáda je vyvrcholením jejich sportovní kariéry, pak vyloučení z účasti je i sportovní tragédií. Takže i v tomto případě je třeba používat více rozumu než ideologie či dogmatismu.