Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2016 7:14:59 - 1 gedamken

pane Zdechovský

Děkuji za odpovědi, dovolím se dotázat na fungování společné Evropské pohraniční stráže. Předpokládám že jste podrobně jako poslanec E.U. parlamentu obeznámen se záměrem. Je záměrem bránit vylodění nelegálních člunů na Evropském pobřeží a případně jejich odtažení zpět do domovského přístavu,-- nebo budou tito plavci tzv. zachraňováni a případní převaděči trestáni??? Vtírá se dotaz proč by měli být na lodi, tam bude spíše poučený nelegální imigrant s kompasem. Proto působí nevěrohodně dohad o snížení těchto obcodníků s falešnou nadějí a tato společná stráž bude jen jako potěmkinova ves. Jaký je tedy záměr funkce této stráže?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2016 23:47:38 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za dotaz.
Už dnes se vrací lidé, zachránění v Libyjských pobřežních vodách zpět do Libye a ne do EU. Ale jen se o tom nikde nepíše. Smysl pobřežní stráže je především v koordinaci veškerých činností a jejich důsledné kontrole. Ta dříve příliš nefungovala a tak některé státy nám neustále opakovaly řadu nesmyslů. Myslím, že její činnost je hodně důležitá a bude mít vliv i na dopadení převaděčů jako se tomu dělo teď v Řecku.
S přáním krásného dne Tomáš Zdechovský