Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2016 14:16:17 - Pariska

Přivezou k nám 80 uprchlíků...

Kam konkrétně? Co s nimi bude? Je pro ně připraven nějaký integrační program? Jak dlouho v Čechách budou? Proč zpráva o jejich přijetí přišla jak blesk z čistého nebe? Kdo o tom rozhodl? Ve sněmovně se o tom prý nehlasovalo. Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2016 19:16:52 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobré odpoledne.Na Vaše dotazy mohu odpovědět jen, pokud nemám lhát - nevím, nevím, nevím, nevím, nevím, nevím- asi premiér, ne a ani zde nevím....
Od poslance poněkud nedostačující, že .... víte poslanec nemá zdaleka takové možnosti, jak se většina spoluobčanů domnívá. Odpovědnost nese vláda a jediné co Vám mohu slíbit, že se bude parlamentu za svá rozhodnutí zodpovídat. Ale poslanci nemají v podstatě možnost zabránit vládě (premiérovi) aby rozhodl a konal. I to jsou pravidla hry, zvané "demokracie" (aniž bych tento politologický termín chtěl jakkoli zpochybňovat). 

Věcně vzato, přijetí 80, slovy osmdesáti, osob, pokud budou dostatečně prověřeni, skutečně neznamená čistě z bezpečnostního hlediska, žádný problém. Nicméně zcela jiný význam to má a bude mít v rovině politické, společenské, psychologické a samozřejmě mediální. Věc má i svůj specifický význam pokud jde o signalizaci určité zásadní? zásadovosti v postojích a v rozhodování politické reprezentace České republiky.
Zkuste stejný dotaz zaslat panu premiérovi, panu ministru Chovancovi, třeba dopadnete lépe...:-)
S pozdravem