Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2012 14:48:52 - Vratislav Prokop

odpověď na dotaz

Paní hejtmanko, dobrý den. Ústavněprávní výbor dne 17. dubna 2012 zamítl návrh poslanecké novely o přestupcích, podle které může být pachatelům za vybrané opakovaně spáchané přestupky zakázán pobyt na území obce nebo její části až na tři měsíce. Co si o tom myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2012 11:51:13 - Jana Vaňhová
Dobrý den
Podle mého názoru byl návrh na zákaz pobytu spíše populistickým gestem a snahou ukázat, že vláda v případě nepřizpůsobivých občanů něco děla, i když ve skutečnosti se o tuto problematiku vzhledem ke svým koaličním sporům nezajímá. Nikdo si přeci nemůže myslet, že když někomu zakážeme pobyt na jednom místě a přesuneme jej jinam, kde může dál nerušeně porušovat zákon, že je problém vyřešen. To je přeci hloupost, nechávat kolovat po kraji notorické delikventy. Je potřeba přijmout rázná opatření, jak jsou navrhovaná v Ústeckém balíčku, kde je opakované páchání přestupků již kvalifikováno jako trestný čin. Je potřeba společnost od zločinců očišťovat a nikoli je přemisťovat na jiné místo.


S pozdravemJana Vaňhová