MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2016 21:57:59 - JiGa

Neděle

Dobrý den Pane Pavle Bělobrádku.
Jaký je váš postoj k prosazování neděle jako dne pracovního klidu. V Desateru je přeci jako den odpočinku uvedena Sobota. Sobota se světila dlouho po smrti a vzkříšení pána Ježíše Krista. Neděle byla zavedena až o několik století později papeženci. Sobota je tedy tradičnější než neděle a to už od Adama. Bůh Sobotu nezrušil, nepřeložil a ani vzkříšení Ježíše ji nezměnilo. To až papežství, které se rouhačsky staví na stejnou rovinu jako Bůh změnilo Desatero. Já jako křesťan nechci světit den Slunce Neděli, ale Sobotu danou Bohem. Proč je nám křesťanům vnucována neděle? Neměl by jste bojovat více za Sobotu jako křesťan? A jako politik prosazovat svobodné vyznání i v tom, který den budu světit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 12:40:00 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

Pěkný den, je to věc tradice, kulturního vývoje. jistě je možné změnit na sobotu nebo pátek podle jiných kulturních tradic. Osobně si myslím, že neděle stejně jako Vánoce a Velikonoce do našeho kulturního a civilizačního okruhu patří.