Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2016 14:03:22 - Damph

Evropská pohraniční stráž, plán B

Pane Zdechovský, pardon ale co myslíte tou iniciativou národních států? Zjistoval jsem si něco o té vasí vychvalované stráži, ono není na co by se Itálie obratila, když stráž ještě neexistuje. Iniciativa musí vzniknout u EU, ta přece říká národním státum co se má dělat. V tomto připadě se nemá migrantum bránit ve vstupu do Schengenu, nemají se stavět ploty, atd. Chyba tedy není na straně Itálie, ta jen plní to co Unie chce. Navíc ta vase stráž mnoho nevyřeší když vznikne až v roce 2020. A je sice pěkné že se Brusel snaží něco vyjednat s Ankarou, jenže asi tak na 90 procent je každému jasné že Erdogan sotva couvne, takže plán B je zcela na místě. Ale to se evidentně neřeší.
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2016 22:03:24 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,ochranu vlastních hranic a azylovou politiku mají ve svých rukou především národní státy. EU sice může v těchto věcech zasáhnout, ale rozhodně ne ve všem. Klíčový je zde především přístup členských zemí. Problém, na který jsem v minulosti mnohokrát upozorňoval, byl ten, že Itálie a Řecko pouštěly migranty dále bez jakékoli kontroly a neplnily tak své závazky vůči EU. 
S pozdravemTomáš Zdechovský