Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2016 23:22:59 - Damph

Ochrana hranic

Proč teda když se objeví někdo kdo se chce chránit - Maďarsko a EU jej za tak kritizuje? To neznamena ze EU chce nekontrolovany priliv migrantu, když zásahy proti tomuto kritizuje? Vite ony staty se pak mnohdy chovaji podle toho co chce EU, aby si to u ni nerozhadaly. A bohužel není mnoho politiku jako Orban kteri se tomu vzeprou. František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2016 13:39:08 - Tomáš Zdechovský
 Ano, Maďarsko sice bylo kritizováno některými evropskými politiky. Na vnitřní politiku Maďarska ale neměla tato kritika žádný vliv. Plot stále stojí, což svědčí o tom, že ochrana hranic je, jak už jsem několikrát říkal, v rukou národních států. Opravdu si nemyslím, že se státy chovají tak, aby si to u EU nerozhádaly, když ony státy jsou součástí EU a samy mohou ovlivnit její rozhodování. Nehledě na to, že pro stavbu plotu se rozhodlo např. i Rakousko. 
Rozhodnutí na evropské úrovni vznikají mnohem déle než ty na národní úrovni, protože je vždy třeba hledat shodu mezi všemi členskými zeměmi. Pokud by EU opravdu chtěla nekontrolovaný příliv migrantů, neexistoval by Frontex a nikdy by nemohla být schváleno vytvoření evropské pobřežní a pohraniční stráže.
TZ