Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2016 13:04:09 - sindy

Syntetických drog již delší dobu přibývá….

Je na tento problém naše legislativa krátká? Ona totiž dané látky zakazuje, ale pozdě. A jsou informace, zda uživatelé dnes berou spíše ,,tradiční drogy“ nebo je nahradili již nové? A nejsou ty nové horší, a tím, že je budeme zakazovat, budou vznikat ještě víc nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2016 10:38:11 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

Dobrý den,


náš farmaceutický průmysl, a potažmo naše lékárny, nevyrábějí ani nedistribuují DROGY, které by měly  sloužit k nekalým účelům směrem k toxikomanům. Distribuují se léčiva, která doporučuje lékař z léčebných důvodů. Některé z nich mohou mít „vedlejší účinek“, pro který pak mohou být zneužívána, anebo  u některých léčiv je možné různými způsoby extrahovat látky, užívané pro nelegální výrobu některých látek s návykovým účinkem. Tato léčiva jsou ostřeji sledována, nelze je legálně jinak pořídit, než na předpis lékaře pro jejich léčebné účinky. Vše je zakotveno v zákonu o léčivech, který i z těchto důvodů je opakovaně novelizován.

S pozdravem          

doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.