Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2016 14:33:56 - tříska

aktivita

Připomínáte mi Babiše, který tvrdí, že je PS jen žvanírna, které se nehodlá účastnit. Proč ale pak do této instituce kandidujete? Asi mi řeknete, že proto, abyste něco změnil. Ale jak, když nehodláte být více aktivní? Děkuji za vyjádření

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 12:29:21 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Co myslíte „být více aktivní“? Pokud tím myslíte, abych radostně hlasoval pro všemožné eronesmysly, nebo je dokonce aktivně navrhoval, pak s tím opravdu u mě počítat nemůžete. A co tedy přesně dělám? V Evropském parlamentu zastupuju osmdesát tisíc svých voličů a svým hlasováním hájím jejich zájmy. Při hlasování používám toto kritérium: Hlasuji pro návrhy, které vrací pravomoci členským státům a pro návrhy, které rozšiřují svobodu lidí rozhodovat se. Naopak hlasuji proti návrhům, které rozšiřují moc Bruselu na úkor členských států a proti návrhům, které omezují svobodu lidí. Zdržuji se obvykle u návrhů, které nemají na mé voliče dopad.

Našly se ale i případy, kdy jsem hlasoval pro – např. pro dohodu, která odstraňuje cla na technologické výrobky, pro bezvízový styk s republikou Palau, pro odložení platnosti migračních kvót pro Švédsko nebo pro návrh komise na harmonizaci rodných, oddacích a úmrtních listů.

Po každém hlasování zpracovávám stručné vysvětlení svého hlasování, které následně zveřejňuji a zde najdete všechna vysvětlení: http://www.europarl.europa.eu/meps/cs/84175/seeall.html?type=CRE

Nedokázal jsem svým hlasováním proti migračním kvótám zabránit přehlasování, ale poskytl jsem premiérovi analýzu, podle které si může Česká republika vyžádat v Radě EU hlasování podle pravidel platných před Lisabonskou smlouvou. Podle starého způsobu hlasování nás nebudou moci přehlasovat, protože hlas Německa bude o polovinu menší, než je podle platných nových pravidel.