Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2016 14:37:28 - tříska

Evropská unie

Nepochybuji o tom, že patříte mezi nejaktivnější poslance. Myslíte ale, že to co děláte má nějaký význam? Přijde mi, že hlavní slovo má vždy EK a hlas velkých evropských států má větší váhu než třeba ten náš. O Ukrajině teď taky jedná jen Francie a Německo za celou EU.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2016 21:16:17 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za Váš dotaz. Je pravdou, že Komise navrhuje evropskou legislativu, nicméně evropská legislativa navržená Komisí musí projít ještě Radou a také Evropským parlamentem. Evropský parlament tak může zablokovat přijetí návrhů Komise či naopak skrze různé rezoluce mířené na Komisi může naopak pozitivně přispět ke tvorbě dalších rozhodnutí na evropské úrovni. Pokud chce europoslanec cokoli prosadit, neobejde se bez spolupráce s dalšími europoslanci napříč frakcemi. Zkrátka a dobře, bez spolupráce nemůže být činnost žádného europoslance úspěšná. 
Velkou část svého času věnuji komunikaci s občany a všude,kde je to možné, se snažím z pozice své funkce pomoci. Myslím si, že práce europoslance smysl rozhodně má. Kdybych byl přesvědčený o opaku, vrátil bych se zpět k podnikání, kterému jsem se před svým zvolením věnoval 10 let. 
 Jinak máte určitě  pravdu, že velké státy mají při rozhodování v Radě větší váhu. Zároveň je ale třeba dodat, že ani zmíněné větší země nedokážou nic prosadit bez přispění alespoň některých menších členských států.  S pozdravemTomáš Zdechovský