Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2016 19:05:03 - pnovotnycz

AČR

Dobrý den,
jak by podle Vás měla vypadat AČR? Četl jsem článek na stránkách SPD "Česká republika – náš bezpečný domov, naše úspěšná budoucnost", ale tam je to dost obecné. Máte nějakou konkrétní koncepci(např. počty vojáku, techniky atd) nebo aspoň Váš názor?
Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2016 8:01:54 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za Váš dotaz. Z dokumentu, který uvádíte a na jehož zpracování jsem měl možnost se spolupodílet, tak při podrobném čtení vyplývají i počty jednotlivých součástí armády a samozřejmě počty techniky i když tam konkrétně uváděny nejsou. Pokud navrhujeme např. vytvořit 8 unifikovaných mechanizovaných praporů s prvky bojové podpory a bojového zabezpečení jž mírově, je potom jasné jaké by byly jejich počty osob a techniky (tr - 10 tanků, tp - 31 tanků, kde může být až 41 tanků, záleží na jeho dalším úkolu a začlenění do prvků operační sestavy atd.) Pokud chceme vytvořit v každém kraji výcvikové a mobilizační prapory na snížených počtech, je to také jasné kolik a čeho by tyto prapory měly mít. Vše se dá vyhledat na internetu na stránkách zabývající se armádou. Jenom bych doplnil skutečnost, že se musí pro naplnění cílů této námi navrhované koncepce zásadně změnit doktrína a další koncepční dokumenty v oblasti naší armády, které se následně promítnou do dalších dokumentů, jako třeba Plánu obrany atp.
Je také potřeba zmínit, že zásadní podmínkou naplnění této koncepce je změna poměru podílu rozpočtové kapitoly MO v oblasti kapitálových výdajů, personálních výdajů a ostatních neinvestičních výdajů a celkové navýšení rozpočtu MO na podíl 1,6% ale spíše 1,8 % HDP oproti stávajícím 1,04%.