Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2016 23:21:08 - tomas moukes

Moji předci utekli kvůli němcům a vy jim říkáte milí krajané?

Moje rodina v roce 1938 musela prodat svůj dům ve vesnici, kde bydleli skoro samí němci, a odstěhovat se pryč. A vy se ted s nima bratříčkujete?To prominte, ale to je hodně přes čáru. Nakonec ale historicky lidovci kolaborovali s každým režimem - s nacisty, komunisty i ted s eu. Jak myslíte, že na to budou reagovat vaši voliči?Fakt nepochopím, jak se někdo může bratříčkovat s nepřítelem - němci jsou pořád stejní - já na to nezapomínám., vy zřejmě ano.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2016 23:57:01 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
to jsou tragické události, které se v minulosti staly. Mám z vlastní rodiny podobné zkušenosti. Řada mých blízkých příbuzných (dědeček, dva strýcové, teta) zahynuli v koncentračních táborech. Jiní přežili nacistické koncentráky a byli zavřeni za komunismu, nuceni emigrovat a byli rovněž po válce jako němečtí Židé vyhnáni ze svých domovů do Německa.Právě proto vím, že nelze generalizovat a dávat rovnítko mezi etnickou a politickou příslušnost. Vašim příbuzným ublížili němečtí nacisté, nikoli Němci, jako celý národ. Je to stejné, jako bychom vyčítali všem národům bývalého SSSR podíl na okupaci 21.8. 1968. To přece nejde.