Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2016 9:15:40 - 1ANDY

Takto jste odpověděl na dotaz o krajanech,

Vašim příbuzným ublížili němečtí nacisté, nikoli Němci, jako celý národ. Je to stejné, jako bychom vyčítali všem národům bývalého SSSR podíl na okupaci 21.8. 1968. To přece nejde... Chápete ten rozdíl? Jistě, že nemůže jednotlivec za rozhodnutí své vlády, ale vláda může za politiku země!!! Pokud byste se šel omluvit sudetským Němcům sám za sebe tak by to bylo něco jiného, než když se tam jdete omluvit jménem českého národa. I o 68 roce nerozhodli občané ale vlády těchto zemí. A vy najednou rozlišujete etnickou a politickou příslušnost. Já jako etnická Češka naprosto nesouhlasím s vaší omluvou Němcům, ale je mi to houby platné, protože vy jste se politicky rozhodl a já vás nevolila! Takže vláda vám povolila se omluvit ale hodně Čechů s tím nesouhlasí! Tak co teď? Já beru vaší omluvu jako zradu na všech Češích, kterým bylo Němci ublíženo a věřte mi, že ve válce opravdu nebojuje každý sám za sebe, ale podle nařízení státu a armády! Vy jste se šel omluvit za český národ a to mě uráží!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2016 23:11:07 - Mgr. Daniel Herman
Vážená pisatelko,
děkuji za vyjádření Vašeho názoru. Tuto věc jsem zde vysvětloval opakovaně. Máte na svůj názor plné právo. Já mám názor jiný a navíc i spoluodpovědnost, jako člen vlády této země a poslanec parlamentu. Této odpovědnosti jsem si plně vědom a postupuji podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Že se to každému nemusí líbit, je mi jasné, ale to k demokracii patří.