JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2016 19:50:39 - Bedřich Dobrotivý

Bezpečnostní opatření na hradě.

Dobrý den. Jak prosím z hlediska vaší bývalé profese vnímáte zavedná bezpečnostní opatření na pražském hradě. Není současný stav, kdy se tvoří fronty před vstupem na hrad stejným bezpečnostním rizikem (pro návštěvníky v jejichž jmenu a ochraně byly tyto opatření spustěny) jako kdyby se tyto osoby pohybovaly v prostorách PH. Případnému útočníkovi asi bude jedno zda-li zaútočí na hradě, neno na nějakou skupinzu lidí čekající ve frontě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 7:07:08 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za dotaz. Opatření, která byla zavedena na Pražském hradě bych mohl, tak jako mnoho jiných, jednou větou odmítnout jako neodůvodněná a nadbytečná. Já jsem v tomto však zdrženlivější a říkám, že zavedení každého bezpečnostního opatření má svůj základ na nějakém poznatku či souboru poznatků a je na těch, kdo bezpečnost zajišťují, aby přijali taková opatření, která by možná rizika minimalizovala. Mohu s vámi souhlasit, že lidé stojící ve frontě jsou pro případného útočníka snadnou kořistí. Význam, zda k útoku na skupinu osob dojde ve frontě před vstupem na Pražský hrad nebo až v jeho prostorách je však zásadně jiný. Očekávám, že v řádu několika týdnů budou kontrolní místa doplněna o technické prostředky a současné kontroly se tak urychlí a tím se zkrátí i doby čekání a troření front. Byl bych velmi rád, kdyby žádná taková bezpečnostní opatření nebyla potřebná, ale to by v EU, ale i u nás museli být jiní, zejména odpovědnější a schopnější politici. Bohužel toto jsou přímé důsledky nesmyslného zavádění multikulturalismu do Evropy.