Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2016 23:32:15 - tonha2

Studium islámu

děkuji za odpověď. Takže musím konstatovat, že o islámu a o muslimech nic moc nevíte, protože to, co jste studoval, je srovnatelné se studiem jaderné energetiky na wikipedii. Počítám, že o historii islámu jako politické doktríny nevíte vůbec nic, o 270 milionech obětí džihádu od 7. století taky nejspíš nevíte. O tom, že muslimové se nemůžou ani přizpůsobit, ani integrovat, protože jim to zakazuje víra, nevíte evidentně taky nic. O tom, že islám nelze reformovat, protože korán je dokonalý a jakékoliv změny znamenají smrtelný hřích, taky nejspíš nevíte. Vy prostě nevíte nic o islámu z pohledu muslima. Tak mi prozraďte, jak se můžete vůbec k islámu a muslimům vyjadřovat, když o tom nic nevíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 22:28:47 - Mgr. Daniel Herman
 Ano, přiznávám, z pohledu muslima opravdu nic nevím, protože muslim skutečně nejsem. Nejsem ovšem ani jaderný fyzik či astronom, kuchař nebo řidič tramvaje. Jsem ale členem vlády této země a poslancem Parlamentu ČR, tedy musím si neustále doplňovat znalosti z oborů, které mi často skutečně nejsou blízké. O islámu toho určitě hodně nevím, ale to co vím mi stačí na to, abych alespoň základním věcem z této problematiky rozuměl.