Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2016 13:52:04 - Marketa Jandísková

Proč muslimské země (53) nepřijímají muslimské migranty?

Dobrý den,
proč kulturně blízké země, které vyznávají svého boha Alláha nejsou solidární ke svým stoupencům z jiných zemí? Proč? Je jich 53 a jen některé přijali muslimské bratry a sestry, proč je nechtějí vzít i ty ostatní? Integrace by byla velmi rychlá a děti by měli své muslimské školy, neměli by problém se zahalováním, s vraždami ze cti, znásilňováním, ukamenováním, sekáním rukou, šárií atd. Proč to komplikujete s integrací do Evropských zemí s úplně jinou mentalitou a kulturou??? Proč se bavíte jen o integraci a ne o pomoci přímo v jejich zemí? Třeba proč v rámci OSN není vystavěno plno domů a škol na bezpečných místech? Proč se tak nečiní? Proč se jen udržují tábory, které stejně jednou opustí...proč se rovnou nestaví na jejich bezpečném území nové? Nebo to někdo nechce a chtějí je všechny nahrnout do Evropy a zde udělat válečné území? I já vyženu nelegální migranty, klidně i bejzbolkou....A všechny migranty ve vojenském věku beru za žoldnéře, kteří chtějí zde válčit.......

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2016 14:47:11 - Ing. Antonín Seďa
 Nemyslím si, že se nebavíme o řadě jiných řešení než o integraci. Ta přichází v úvahu až poté, co dostane uprchlík mezinárodní ochranu. A je jasné, že prvořadé musí být zajistit ukončení ozbrojených konfliktů v těch zemích, odkud běženci jsou. Pak nálseduje mezinárodní pomoc, aby se pomohlo zmírnit dopady války a aby se pomohlo zvýšit životní úroveň obyvatel. Ale je také zřejmé, že řada běženců neutíkají pouze z důvodu záchrany svého či svých blízkých, ale z ekonomických důvodů, protože Evropa má, na rozdíl od těchto zemí vybudován kvalitní sociální systém. Což je lidsky pochopitelné, ale je třeba odlišit tyto ekonomické migranty od uprchlíků. Není pravdou, že arabské země neberou uprchlíky. Byl jsem například v Saudské Arábii či Maroku, a ti je nejen berou , ale zároveň pomáhají. A Saudská Arábie se obává terorismu a ISIL daleko více, než my Evropané. Také je třeba vidět, že i v naší zemi jsou drahně let již integrováni muslimové, ať již ze Sýrie, Líbye, Iráku či Bosny. Ani já nechci, aby se z našeho území či z území Evropy stalo bojiště. Proto je nejdůležitější přijímat taková opatření, která zajistí bezpečnost České republiky a zejména bezpečnost našich občanů. A to naše zodpovědná vláda i politická reprezentace dělá.