Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2016 15:27:08 - Marketa Jandísková

Proč Soroš nemá neziskovky po USA ?

Můžete mi to vysvětlit, proč Sorošovi nadace jsou jen mimo území USA, když má USA také problém s migrací? Snad by nechtěl "pomáhat" více jiným než vlastnímu kontinentu... :-/, stačí se podívat, na jeho působení na mapě, kde má svoje neziskovky a zjistíme, že jsou to nejvíce muslimské státy, Africké země a Asie. Proč ne USA? Už se nedivím Rusku, že ho vyhodili a dali na seznam nežádoucích lidí i vč. neziskovky Člověk v tísni jako teroristickou organizaci. Tut o neziskovku bych zavřela taky. Není možné zde mít neziskovky které diktují státu za peníze cizích lidí, nebo jste přesvědčen, že cizí lidi to dělají v zájmu ČR?????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2016 17:42:11 - Ing. Antonín Seďa
Otázkou je, k čemu neziskové organizace slouží. A pokud vím, tak RF vyhostila neziskovky, které propagovaly demokracii západního stylu a kritizovaly poměry v Rusku. JInak pan Sorosz pochází z Maďarska a já opravdu nevidím problém v tom, že jím založené nadace a neziskové organizace pomáhají v Africe či v Asii. Také podpora vzdělávání v Evropě je chválihodná. A Člověk v tísni je docela užitečná organizace. To, že se nelíbí některým diktátorům či prezidentu Putinovi ještě neznamená, že je dáme na "nějaký" seznam. Je potřebné spíše zkoumat činnost těchto neziskových organizací a teprve poté soudit. Vždyť neziskový sektor patří do demokratické společnosti a utváří občanskou společnost. Tohle bychom měli mít všichni na paměti.