Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2016 15:31:58 - Niklová

Důchody

Proč řešíte malichernosti, jako je zastropování důchodu na místo toho, abyste vyřešili důchodovou reformu, kterou jste zrušili. Je dobré vědět, v kolik půjdem do důchodu, ale mě by také zajímalo, kolik dostanu????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2016 17:54:36 - Ing. Antonín Seďa
A vy si opravdu  myslíte, že zrušený druhý pilíř byl důchodovou reformou??? Já si to nemyslím, ten pouze nahrával vysoce příjmovým občanům, kterým umožnil částečně "vystoupit" ze solidárního systému. A ten je důležitý pro váš důchod. První solidární pilíř je dán zákonem a ten také určuje podmínky pro jeho výplatu. Proto je důležité zastropování, protože znám mnoho lidí, kteří po 65 letech již pracovat nemohou či nechtějí. To, co je podstatné jsou dvě věci a s tím s vámi souhlasím. Jasný a transparentní podmínky pro odchod do důchodu (ty jsou popsané v zákoně), důsledná valorizace důchodů a nikoliv jejich snižování, které tady pravice předvedla. A také výše důchodu. Ta se odvíjí nejen od základu toho solidárního, ale i od toho, kolik si každý občan spoří či se pojišťuje na důchod. Ale existují i jiné možnosti, jako jsou nemovitosti, cenné papíry apod. Takže namísto špatně nastaveného druhého pilíře funguje první solidární pilíř a také penzijní připojištění. A to má velká většina občanů. A opět připomenu, že i zde jsou stále zvýhodNováni ti, kteří si mohou dovolit platit vysoké připojištění.