Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2016 13:21:18 - Damph

Ochrana hranic, Turecko a IS

Na uvedené stránce, na kterou jste mne odkázal, nevidím žádné snížení počtu migrantu - 153 000 v roce 2015 a 105 000 letos. A pokud máte na mysli snížení počtu na řecké trase, tak ta dohoda s Tureckem sice funguje jenže umožnění bezvízového styku s Tureckem by bylo ještě horší než samotná migrace, když by se tu navalili migranti, kteří by již měli turecké občanství spolu s miliony pravých Turku. Takže to byla jen malá přestávka a od začátku nového roku to podle všeho začne nanovo. Plán B existuje, jak jinak, za pomoci rozdělování kvot je sem dostat, opravdu super. A prozradíte tedy co ovlivní společná stráž? Jen zvládání počítání migrantu že ano, nikoli dukladné prověřování. V tom nebude hrát žádnou roli. Jinak jste zapoměl napsat, že nejen USA a Rusko tolerují spolupráci Turecka a IS, ale toleruje to i EU a taky nám to pěkně tajili.
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2016 16:40:04 - Tomáš Zdechovský
 Pane Černochu, prostudujte si, prosím, stránku ještě podrobněji. Dole naleznete dokument Nationality of arrivals to Greece Italy and Spain - Monthly Jan to Jun 2016. Hned na první stránce se dočtete, že zatímco za celý loňský rok byl počet příchozích migrantů do Evropy větší než milion, celkový počet v první polovině letošního roku to bylo něco přes 230 tisíc. Za současného trendu tak bude celkový počet podstatně nižší.  
Trvání dohody je věcí dalších jednání s Tureckem. EU musí ve svých jednáních dále pokračovat, protože bez Turecka bohužel není další řešení migrační krize možné. Kvóty nefungují už nyní a za situace, kdy má být počet přerozdělených mnohem vyšší, samozřejmě nemůžou fungovat už vůbec. O nefunkčnosti systému relokací žadatelů o azyl jsem mimochodem psal i v jedné z předešlých odpovědí, které jsem psal jinému člověku.
S pobřežní stráží se mají věci následovně: V případě, že dojde k další migrační vlně, má pobřežní stráž bojovat s pašeráctvím a podílet se na zlepšení ostrahy hranic. Proto se také jedná o stráž. Stráž ještě ani nepůsobí, považoval bych proto za vhodné, abyste ji hodnotil až v době , kdy začne svoji činnost. Jinak opravdu nevím, proč by měla EU tolerovat údajnou spolupráci Turecka a IS.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský