Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2016 17:48:24 - Holoubátko

neziskovky

Dobrý den, odpovídáte ne toto téma, mě vždy zajímalo, ti manažeři a celkově ti prý vzdělaný co tam dělaj, dělaj zadara, nebo za dotace od statu a dárců? Kupříkladu kolik z toho do dostane nadace lidé v tisni jde na platy a kolik na projekty a kdo to kontroluje? Jestli dělají zadara chválihodné, ovšem jestli jsou placení ze státních dotací jsou to vyžírkové a vlastně takový socialní system pro vysokoškolaky a nemakačenka. děkuji Holub

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2016 17:59:42 - Ing. Antonín Seďa
Rozhodně tak jak znám fungování některých neziskových organizací, tak jejich pracovníci jsou v zaměstnaneckém procesu, to jest, jsou normálně placeni. Nadace či neziskové organizace dostávají peníze na provoz od dárců a podporovatelů, od grantů, které vypisuje stát, jednotlivá ministerstva, zahraniční organizace, ale i od obcí či krajů. Opravdu nevím, kolik procent spolknou provozní výdaje a platy a kolik jde na pomoc. Ale existují výsledovky a veřejně dostupné zprávy o činnostech těchto organizací i o jejich hospodaření. Ale souhlasím, že pro řadu lidí jsou neziskovky zaměstnáním a někdy i docela slušně placeným. To ovšem neznamená, že i neziskové organizace nemají své dobrovolníky, kteří pracují zadarmo a ve svém volném čase. Zejména ty, které se věnují sociálním službám či seniorům apod.