Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2016 14:33:14 - Holoubátko

1938 vs 1968

Dobrý den, která zrada byla horší? Myslíte si že se bude opakovat 38 / třeba i s kvótami, o nás bez nás, páč nás přehlasují kvůli lisabonské smlouvě) děkuji Holub

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2016 10:26:13 - Ing. Ivo Bezecný

 Zrada v roce 1938 je zřejmá, zradily nás západní mocnosti, které smluvně garantovay pomoc naší zemi v případě ohrožení. Aby se vyhnuly válce, raději souhlasily s předáním části našeho území Německu. Zrada nepomohla, válce se nevyhnuly.

V roce 1968 nešlo o zradu, šlo o okupaci od tzv. spřátelených armád. V té době - v době rozděleného světa a studené války - již západní země naši ochranu negarantovaly, této garance se vzdaly na Jaltské konferenci o poválečném uspořádání světa. Od Ruska jsme pak samozřejmě v době pražského jara nic jiného než okupaci čekat nemohli.

V roce 2004 ČR přistoupila k EU a jako členský stat musí snášet dobré (třeba jednotný trh nebo schengenský prostor bez víz) I zlé - přiznám se, že opravdu nic horšího než ty kvoty v současnosti nevidím. Třebaže tedy s kvotami nesouhlasím, rozhodne-li tak Evropský parlament, budeme muset akceptovat. V tomto případě ovšem nejde o zradu, ale o výsledek svobodných rozhodnutí společenství, kde bychom byli v menšině. Pro mně ale nejsou rozhodující kvoty, pro mně je rozhodující celková politika vůči uprchlíkům a mohl-li bych se k tomu vyjádřit, pak bych zásadně odmítl přijímání uprchlíků jejichž migrace byla rozdmýchána teroristickými akcemi tzv. Islámského státu a jeho dalších přisluhovacčů nebo uprchlíků migrujícími do Evropy z čistě ekonomických důvodů.Bohužel v tomto případě není lidskost na místě neboť naše lidskost často vede k jejich nelidskosti páchané na našich občanech. A nemyslím tím jenom teror, ale I kriminalitu, znásilňování, nepořádek a rozvrácení historicky budovaných společenských vztahů. Jsem přesvědčen, že přijímání uprchlíků Evropskou unii oslabuje, nikoliv posiluje. Brexit je toho důkazem.