Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2016 11:07:07 - Slonkova

důchody

Dobrý den
Proč jsou na posledním místě ti, kteří celý život pracovali,odváděli daně a dožili se důchodového věku ? Je to tím, že si už nic nevykřičí,nevystávkují a tak se jim v průměru o 4 desetikoruny zvýší základ důchodu ? Můj dotaz od kterého roku se zavedlo, že při čerpání předčasného důchodu se důchod trvale krátí ? Při současném rozhazování peněz na kdeco by se jim alespoň část peněz mohla vracet nemyslíte ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2016 14:43:06 - Ing. Antonín Seďa
Základem pro důchodový systém jsou jeho pravidla, daná zákonem. A tyto pravidla je nutno dodržovat a respektovat. Otázka nezní, proč je nutno krátit základ důchodu, pokud lidé odcházejí a to většinou dobrovolně, do předčasného důchodu. Otázkou je výše důchodu a jeho výpočet. Souhlasím s Vámi, že valorizace důchodů je opravdu nízká, nicméně se současné vládě podařilo ji změnit pro případ, kdy je inflace hodně nízká. Podle mého názoru by bylo daleko lepší změnit spotřební koš, podle ktérého by se počítala valorizace penzí. Senioři jsou významnou silou v naší společnosti, která ovlivňuje řízení země na všech úrovních. Nicméně často volí ty, kteří se k nim nechovají odpovědně. Ale i já souhlasím s vámi, že je třeba mít odpovědnou důchodovou politiku a zaměřit se i na řešení demografických problémů a ny zvýšení konkurenceschopnosti českých výrobků.