ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2016 9:07:04 - VratislavTůma

AŤ Diensbier a Sobotka nese plnou odpovědnost za muslimské migranty

Dobrý den,
myslím, že je nejvyšší čas jmenovat někoho, kdo ponese přímou zodpovědnost za případné kriminální činnosti muslimských migrantů - znásilnění, krádeže, vraždy. Ať nesou plnou zodpovědnost přímo tito dva či další, kteří prosazují přijetí muslimských migrantů. Dle mezinárodních smluv ČR nemůže nikoho přijmout jako uprchlíka, který je jen v 1. nejbližší bezpečné zemi. Ať jsou potrestáni tím, že nebudou smět už nikdy pracovat ve státní správě! Co si o tom návrhu myslíte? Někdo by jim to měl říci na půdě senátu či v poslanecké sněmovně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2016 7:12:38 - Jan Veleba

 Ta věc je právně složitější. Vy mluvíte o Dublinské dohodě smlouva, která skutečně toto říká. Ta ale byla masově za nečinného přihlížení západních i našich politiků porušena a do Evropy pronikly miliony migrantů. A tak smlouva nesmlouva, Merkelová prosadila, že v Radě EU, jejímiž členy jsou předsedové vlád členských států, odsouhlasily kvóty. Tam jsme sice hlasovali proti, ale skutečný postoj Sobotka a spol. projevili při hlasování v naší vládě, zda se připojíme k Slovákům a Maďarům a zažalujeme tento diktát. Toto vláda zamítla a mezi těmi, kteří hlasovali proti podání žaloby byl mimo jiné i Babiš. Jiná věc je, co mluví teď, když se blíží volby.

Takže tento návrh nepovažuji za reálný. Cesta vede podle mne přes urychlenou novelizaci zákonů, které by příliv migrantů zastavily, ale to narazí na zákony EU, které jsou těm našim nadřazené. Jedinou cestu vidím tu, aby se probrali občané voliči a už teď v krajských volbách začali měnit politickou mapu naší země a v příštím roce, kdy budou volby parlamentní v tom pokračovali.

Sobotka a Dientsbier jsou totiž jenom špičkou ledovce, pod kterou jsou v klidu zástupy spolustraníků, stranických funkcionářů, sbratřených podnikatelů a nevím koho ještě. A ti drží ústa a jsou loajální, protože to je pro ně a jejich rodiny materiálně výhodné. To je realita. Sečteno a podtrženo, jediné řešení je dostat na post premiéra politika typu VRoberta Fica nebo Viktora Orbána. To jsou muži, kteří dělají politiku se zodpovědností za svou zemi a její občany.