Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2016 12:40:52 - Holoubátko

1938 vs 1968 kdo se nepoučí z dějin, opakuje stejný chyby

Dobrý den, souhlasíte že rok 1938 byl horší jak 1968, ale proč se tedy nepřipomína jak rok 1968? Je dobré si připomenout, že nás zradily západní mocnosti i přes mezinárodní smlouvy, nebo se pletu? min, to ukazuje že mezinárodní právo se ohýbá podle potřeby, dále když nedodrželi mezinárodní úmluvy v 38 máme právo na odškodnění odtěch států co nedodržely mezinárodní právo? A jestli že ano, dostaly jsme to odškodnění? Nebo se prostě jede dál a mezinárodní právo platí jen pro rusko, čínu a pod země? Ty země co nedodrželi mezinárodní právo v 38 jsou v EU, jsou to podle vás spolehliví partneři, nebo když bude potřeba zase nás hodí přes palubu, třeba i povinými kvotami? Děkuji Holub

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2016 16:02:09 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,já ale psal, že obě události byly pro naši zemi tragédií. Na obou událostech už těžko něco změníme a musíme hledět hlavně do budoucnosti, kterou naopak změnit můžeme. Myslím, že válečné útrapy, které postihly země, které nás zradily, byly pro naše spojenecké země dostatečným trestem za jejich neprozíravost. Skvěle to vyjádřil Winston Churchill po Mnichově při svém projevu v britském parlamentu: "Francie a Británie měly na výběr mezi válkou a hanbou. Zvolily si hanbu. Budou mít válku." 
S pozdravemTZ