Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.09.2016 12:53:27 - soumrak

Kde je spravedlnost pro chudé?

Proč nezměníte zákon, který umožňuje bohatým se vykoupit z jejich viny, jako například panu Stupčukovi?!!!? Přijde vám to jako správné? Mě to trochu připomíná odpustky církve. Ty jsou ale přeci také již přežitek. Hlavně že zvyšujete pokuty. Myslíte, že to bohaté a mocné trápí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2016 19:25:41 - Jan Birke
Začnu od konce posledními dvěma větami. Nejsem zastáncem toho zvyšovat pokuty za drobné prohřešky a myslím, že bohaté a mocné to opravdu moc netrápí. Ale zvyšování pokut a šikana řidičů je politika pana ministra Ťoka. Já jsem svůj názor vyjádřil například zde: https://www.cssd.cz/media/tiskove-zpravy/ministr-tok-v-navrhu-zmen-bodoveho-systemu-zbytecne-sikanuje-ridice-za-drobne-prestupky/.  Nechci vidět případy lidí, kteří nedali blinkr a skončili kvůli tomu v exekuci.Co se týká pana Stupčuka. Sám bohužel zákon změnit nemohu. Neznám také detaily jeho případu. Obecně - za řízení v opilosti bych dával velmi přísné tresty a nepovažuji za správné, aby bylo možné se za řízení v opilosti „vykoupit“.