Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2016 14:51:00 - rosmari

platy zaměstnanců

Paní poslankyně, já pracuji poctivě a proto se mám docela dobře a nestěžuji si. Nebo možná právě proto? :) Nic od nikoho nečekám a svůj život si chci řídit sama. A co víc, fandím vám. Na druhou stranu je pravda, že jsem zrovna tento zaslechla pojem chudý pracující. Evidentně s tím vláda nic nedělá. Co navrhuje ODS? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2016 8:29:53 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

ODS dlouhodobě prosazuje snižování hladiny přímých daní, které by ulevilo podnikatelům a pozitivně by se tak projevilo i na mzdách jejich zaměstnanců. Vedle toho je jednou z našich priorit ale zejména snižování ceny práce, tedy snížení povinných odvodů, které jsou ve srovnání s vyspělými ekonomikami u nás neúměrně vysoké a logicky se odrážejí na nízkých mzdách. Dále chceme provést takové kroky, které by vedly k tomu, aby trh práce byl pružnější a umožňoval volnější pracovní úvazky, větší flexibilitu práce atp. Chceme pro podnikatele vytvářet prostředí, které je nebude zatěžovat zbytečnou byrokracií, ani neúměrnými náklady. Jsme přesvědčeni, že čím lépe se bude žít zejména malým a středním podnikatelům, tím lépe se bude žít jejich zaměstnancům. Domnívám se, že cestou k vyšším mzdám nejsou investiční pobídky pro zahraniční firmy a globální značky, ale podpora domácích firem s dlouhodobou vizí a přínosem.

Jana Černochová