PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.09.2016 22:53:04 - Docent

Konec demokracie v čr?

Dobrý den pane poslanče, co je pravda v tomhle článku? http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/blog.aspx . Jsou dnes podrazy a prasárny už standartní metodou tkz. zavedených stran tedy i ano? Takhle vypadá ve vaší představě svobodná soutěž pol. stran? To můžete rovnou udělat novou národní frontu s ODS, TOP, zelení, ANO, čssd a KDU a volby rovnou zrušit - odložit na neurčito!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2016 17:25:09 - PhDr. Martin Komárek
 Zmíněný článek je zcela nesmyslný jako většina článků pana Matějky. Je to sice obratný stylista, ale nejde mu o pravdu, nýbrž o ideologii a o to, aby se zaskvěl. Novela nijak nebrání politické soutěži. Pokud jí něco brání, tak je to pětiprocentní hranice pro vstup do sněmovny. Ta je však pro strany, které dokážou oslovit voliče, překonatelná, jak zažilo například Ano. Některé strany, jako TOP 09 při příštích volbách ze sněmovny odejdou, jiné se tam nejspíš dostanou. Naše demokracie je zcela srovnatelná se západními modely. Kdyby si pan Matějka vážně myslel, že je demokracie ohrožena, nesmolil by blogy, ale obrátil by se na ústavní soud, který by mu jistě vyhověl.