Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2016 13:25:59 - Emili

Důsledky německé politiky

Má otázka je spekulací, ale prosím o vyjádření. Merkelové zvoní umíráček a pokud bude za rok kandidovat je asi malá pravděpodobnost, že post kancléřky uhájí. Co by se ale stalo, kdyby se k moci dostal někdo s opačným názorem na uprchlíky, než má ona? Myslí Německo na důsledky své stávající politiky? Nebude muset nést za jednání Německa odpovědnost celá EU? Přeci jen jde o jednu z nejmocnějších a největších zemí Unie.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2016 18:53:19 - Pavel Telička

Dobrý den, myslím, že vidíme již nyní určitou korekci vládní politiky a názorů paní kancléřky. Pokud by nejvyšší úřad zastával někdo s opačnými názory, než má ona, jistě bychom viděli  posun v politice. Ne nutně však zcela kardinální, nástupce by možná též své názory korigoval, aby se z Německa nestalo úplné kyvadlo. Proto bych to viděl na nemalý posun, avšak nikoliv kotrmelec. Do jisté míry již dnes neseme důsledky některých chybných rozhodnutí v některých členských státech. To je důvod k určitým změnám v unijních institucích a politikách, nikoliv však k hloupým prohlášením o vystoupení z EU. Zdraví PT