Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2016 20:34:12 - laco

Ateista - terorista

Saúdská Arábie patří mezi země, ve kterých je ateismus kriminalizován a dle platné legislativy za něj hrozí trest smrti. V roce 2014 Saúdská Arábie přišla s novou sadou zákonů, které definují ateismus jakožto terorismus. Teroristou je nyní v Saúdské Arábii každý, kdo:
Článek 1: Hlásí se k ateismu v jakékoliv jeho formě nebo zpochybňuje fundamenty islámu, na kterých je tato země (Saúdská Arábie) založena.
V Saúdské Arábii je ateismus nebo odpadlictví od islámu trestáno smrtí nebo bičováním a vězněním. V České republice je 51 % občanů přesvědčených ateistů a jen 16,5 % lidí skutečně věří v Boha, a to jiného než islámského. To znamená, že většina českých občanů je z pohledu práva země, se kterou naše vláda udržuje přátelské vztahy a která finančně podporuje teroristický Islámský stát, považována za zločince na které se vztahuje trest smrti.
Proč vláda ČR udržuje přátelské vztahy s představiteli státu, kteří nerespektují listinu základních práv a svobod?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2016 13:25:57 - Ing. Antonín Seďa
Nechci býti puntičkářem, ale nemáte pravdu. Nevím, kde berete tyto informace, protože Saudská Arábie, na rozdíl od demokratických zemí západního střihu, nemá ústavu, která by zaručovala lidská práva. KSA má na místo ústavy korán a podle něj se řídí celá společnost, včetně státní správy. Wahalismus je oficiální náboženství KSA, takže nelze porovnávat západní demokratický systém s tímto systémem, kde hraje prim náboženství. Na druhou stranu vím z návštěvy a z diskuse s členy parlamentu KSA, že jim ateisté tak nevadí. Jejich oficiální pozice je boj proti terorismu, vždyť KSA je částí mezinárodní koalice proti ISIL. Přesto jejich trestní zákoník je opravdu založen na fyzických trestech, včetně trestu smrti. Nemyslím si, že ČR udržuje přátelské styky s KSA, protože současné diplomatické styky jsou zmrazeny a důvodem jsou výroky prezidenta M.Zemana. řada oficiálních návštěv byla ze strany KSA zrušena a předpokládám, že tomu bude i v blízké budoucnosti. KSA je jiný svět než ten náš a je nutné jej poznat a teprve pak soudit. Nicméně platí, že ČR je součástí mezinárodní protiteroristické koalice, tak jako KSA. Ale to je tak jedné, co máme s KSA společné. Závěrem pouze dodávám, že v KSA pracuje řada našich občanů, zejména zdravotních sester. A tam jsou tito lidé bráni jako méněcenní než rodilí Arabové. Mohu s tím nesouhlasit, ale taková je situace.